Telecí maso s tuňákovu majonézou – myslíte, že je to kombinace, která se k sobě nehodí? Podívejte se na videorecept a uvidíte, jak luxusně vypadá hotový pokrm. Že už se vám sbíhají sliny?
Ingredience
- 200 g telecí svíčkové
- 50 g steaku z tuňáka
- 50 g majonézy
- 40 g tuňáka (z konzervy)
- 6 ančoviček
- 1 bio citron
- lžíce kapari (poupata)
- 3 plody kapari (bobule)
- lžička lístků šalvěje
- 3 salátové listy
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Rozpalte pánev se třemi lžícemi olivového oleje. Maso očistěte od blan, osolte, opepřete ze všech stran. Na pánev přidejte lístky šalvěje a opékejte z obou stran i z boků do růžova, maso by mělo zůstat měkké a vnitřek polosyrový. Hotové maso zabalte pevně do potravinové fólie – každý kousek zvlášť, bude se pak lépe krájet.
2. Příprava tuňákové majonézy – v misce smíchejte majonézu, tuňáka z konzervy, 5 ančoviček, kapari, sůl, pepř a šťávu z poloviny citronu.
3. Steak z tuňáka nakrájejte na malé kostičky a osolte. Telecí steak nakrájejte na plátky.
4. Na talíř dejte lžíci tuňákové majonézy, plátky telecího steaku, ozdobte kostičkami tuňáka, trochou salátových listů, jednou ančovičkou nakrájenou na tenké plátky, kapari (poupaty), plody kapari (bobulemi) překrojenými napůl, lžičkou citronové kůry, zakápněte olivovým olejem a podávejte.