Dnes radí náš šéfkuchař, jak připravit pravé italské těstoviny se špekem, špenátem, česnekem a chilli. Nechte se inspirovat jeho tipy na rychlou pravou italskou večeři!
Ingredience
- 200 g špaget
- 100 g špeku
- 200 g čerstvého baby špenátu
- 5 stroužků česneku
- 1 sušenou chilli papričku
- 25 g parmezánu
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
1. Dejte vařit vodu na těstoviny, osolte ji, až když se začne vařit. Oloupejte stroužky česneku. Špek nakrájejte na kostičky. Chilli papričku překrojte a vysypte z ní semínka, pak ji nakrájejte na drobná kolečka.
2. Špek orestujte na 3 lžících olivového oleje. Pak přidejte chilli papričku a celé stroužky česneku a chvíli restujte. Přidejte baby špenát, přikryjte pokličkou a nechte na mírném plameni dusit.
3. Uvařte špagety, obvyklá doba varu pro „al dente“ je 8 minut. Pak je slijte a přidejte ke špenátu, osolte, opepřete a promíchejte. Navrch nastrouhejte najemno paremezán a vmíchejte ho. Rozdělte na talíře, pokapejte olivovým olejem a podávejte.
Poznámky
Pokud se Vám nechce loupat česnek, můžete ho restovat i se slupkou. Po chvíli restování ji česnek sloupne sám a můžete ji vyndat. Vodu na těstoviny osolte, až když se voda začne vařit, říká se, že slaná voda nikdy nedosáhne varu 100°C. Těstoviny uvařené „al dente“, tedy „na skus“, jsou nejen nejchutnější na jídlo, ale podle nejnovějších výzkumů i nejlehčeji stravitelné.