Tento recept je striktně vegetariánský, stejně jako jeho autorka, slečna Bernátová, která je věrnou divačkou Mňam TV. V kombinaci s parmezánem a mozzarellou tvoří lilky dokonalou harmonii. Pokrm doporučujeme podávat s opečenou křupavou bagetou.
Ingredience
- 3 lilky
- 2 balení mozzarelly
- 2 lžíce másla
- 4 šalotky
- 500 g rajčat
- 4 mrkve
- 2 stroužky česneku
- parmezán
- olivový olej
- strouhanka
- sůl
- pepř
Postup
1. Oloupejte mrkve a nakrájejte je na nudličky. Lilek nakrájejte na kolečka, propláchněte ho studenou vodou a nechte osušit na utěrce.
2. Lilky společně s mrkví rozložte na pečicí papír a pokapané olivovým olejem pečte při teplotě 180 °C po dobu 20 minut.
3. V rendlíku osmahněte šalotku, a poté ji poduste s rajčaty a česnekem. Ochuťte solí a pepřem.
4. Zapékací mísu vymažte olejem a vysypte strouhankou. Střídejte vrstvy lilku, mozzarelly a rajčatové omáčky. Nakonec posypte silnější vrstvou parmezánu a dejte zapéct na 15 minut.