Ať už je máte z vlastní zahrady nebo třeba z farmářského trhu, vyzkoušejte recept na zapečená rajčata plněná mletým masem a bylinkami, která zaručeně zasytí. Ideální rychlá, lehká večeře.
1. Za pomoci nože odřízněte vršek rajčat a vrchní část schovejte. Rajčata opatrně vydlabejte lžičkou a schovejte odstraněný vnitřek. Dejte si pozor, abyste do rajčat neudělali díru. Posolte vnitřek rajčat, otočte je a nechte je pustit vodu. 2. Oloupejte šalotku a česnek. Česnek prolisujte a šalotku s vnitřky rajčat nakrájejte na drobno. 3. Na pánvi rozehřejte máslo se lžíci olivového oleje a orestujte šalotku s česnekem. Přidejte nakrájený vnitřek z rajčat, zasypte petrželkou a oregánem, osolte a opepřete. Vařte na mírný stupeň, dokud se nevyvaří velká část tekutiny (asi 8 až 10 minut). 4. Nakrájejte šunku a smíchejte jí s mletým masem. Vše promíchejte se zeleninou a bylinkami připravenými na másle. Směsí naplňte připravená rajčata a přiklopte je odkrojeným vrškem. 5. Vymažte zapékací mísu olejem a postavte do ní naplněná rajčata. Zakápněte olivovým olejem a posypte strouhankou. Pečte v troubě rozehřáté na 210°C asi 45 minut a podávejte teplé s rýží nebo salátem.Ingredience
Postup