Receptů na italské rizoto najdete neuvěřitelné množství a kdybyste si chtěli připravit každý den v roce jinou verzi, určitě nebudete mít problém s nedostatek inspirace. Dnes vám přinášíme recept na Risotto bianco se šalvějí.
1. V hrnci s trochou olivového oleje nechte 5 minut lehce orestovat na jemno nakrájenou cibuli se čtyřmi lístky šalvěje. 2. Do hrnce přidejte rýži a a dvě minuty míchejte. Přidejte bílé víno a nechte vařit asi 3 minuty, než se alkohol vypaří. 3. Přidejte horký vývar, promíchejte, přiklopte pokličkou a vařte na nižší stupeň po dobu asi 22 minut. 4. Na pánvičce lehce orestujte 8 lístků šalvěje na olivovém oleji a nechte je okapat do ubrousku. 5. Do hotové rýže přidejte mascarpone a parmezán, pořádně promíchejte a nechte 2 minuty odstát. Osmaženou šalvěj přidávejte na vrch pokrmu při servírování, spolu s čerstvě namletým pepřem.Ingredience
Postup