Dejme zase jednou šanci luštěninám. Červená čočka je k večeři ideální volbou. Jedná se sice o vynikající luštěninu s vysokým obsahem bílkovin, ale na rozdíl od ostatních druhů není třeba jí dlouho před vařením namáčet a připravit jí tak můžete třeba i na poslední chvíli před odchodem do divadla.
1. Propláchněte rýži a čočku a vařte je asi 15 – 20 minut v zeleninovém vývaru. Občas promíchejte a posledních pět minut míchejte neustále, aby se suroviny nepřipekly k hrnci. 2. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájený pórek, papriku, žampiony a cuketu. Restujte asi 5 až 10 minut, až zelenina změkne. 3. Troubu předehřejte na 190°C. Smíchejte uvařenou rýži a čočku se zeleninou a přidejte koření – sladkou papriku, kajenský pepř a špetku černého pepře. Vše dobře promíchejte. 4. Do zapékací misky rozprostřete polovinu směsi a posypte jí čedarem. Přikryjte druhou vrstvou směsi a navrch dejte zbylý sýr. Pečte asi 25 až 30 minut, dokud nebude sýr na povrchu krásně křupavý.Ingredience
Postup