Ta pravá podzimní večeře! Když přijdete domů po dlouhé procházce, jste vymrzlí a máte chuť na něco, co vás zasytí, zahřeje a zároveň vám to dodá energii, je vegetariánské chilli tou správnou volbou.
Ingredience
- 1 avokádo
- 2 plechovky tmavých fazolí
- 1 plechovka světlých fazolí
- 1 větší celer
- 200 g mražené kukuřice
- 1 limetka
- 4 větší rajčata
- 1 velká cibule
- 0,5 litru drůbežího vývaru
- olivový olej
- chilli
- sůl
- pepř
Postup
1. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej, vsypte nakrájenou cibuli, celer a míchejte, dokud cibule nezesklovatí.
2. Přidejte rajčata na kostičky, kuřecí vývar a povařte 15 minut.
3. Ke směsi přidejte fazole, kukuřici, šťávu z půlky limetky (podle chuti můžete dát šťávu z celé limetky), dosolte, dopepřete, přidejte chilli a prohřejte.
4. Podávejte s avokádem nakrájeným na stroužky a chlebem nebo pita chlebem.