Vegetariánství nabízí spoustu výhod a lidé jsou si toho čím dál tím více vědomi. To, že lidem vadí, jak se se zvířaty zachází a že (a jakým způsobem) kvůli nám umírají, je pouze jedním z důvodů, proč lidé přecházejí na vegetariánskou stravu. Začínají se však také více zajímat o životní prostředí. Avšak tím nejhlavějším důvodem, proč se lidé vegetariány stávají, je přínos pro zdraví.
Bílé maso obsahuje méně tuku, nežli maso červené. Příliš velká konzumace masa může vést k vysokému obsahu cholesterolu. Pokud si myslíte, že budete vypadat vychrtle nebo nezdravě, přestanete-li konzumovat maso – mýlíte se! Jen si představte, kolik zvířat jsou také vegetariáni – a vypadají snad nezdravě? Navíc je jejich životnost delší než u masožravců. Dále mají zelenina a ovoce vysoký obsah živin, který člověk potřebuje k dlouhému a bezbolestnému životu.
Proteinový mýtus
Samozřejmě najdeme spoustu falešných představ o vegetariánství; nejčastěji se řeší otázka množství proteinu, protože spousta lidí si myslí, že ten se dá čerpat jen z masa, což je mylná představa. Vegetariánům se ho dostává spousta pokud jedí spoustu zeleniny, ovoce, obilnin a luštěnin. Jediné, co se vegetariánům nedostává, je nezdravá nadmíra proteinu, která vede k přeplnění ledvin a různým nemocem, jako je například nedostatek minerálů v těle.
Spousta lidí si také myslí, že vegetariánská strava je nevyvážená. Najdeme v ní podíly třech makronutrientů, což jsou složité sacharidy, bílkoviny a tuky. Rostliny jsou ve vegetariánské stravě velkým zdrojem mikronutrientů. Spousta zeleniny, hlavně té zelené, listnaté je výborným poskytovatelem vápníku. Pravdou například je, že vegetariáni o mnoho méně trpí osteoporózou.
Duchovní stimul
Výzkumy prokázaly, že míra agresivity je daleko vyšší u masožravců než u vegetariánů. Spousta duchovně založených lidí věří na auru. Věří, že když pozřete mrtvé zvíře, zůstane okolo vás jeho aura.
Strach k snědku
Jste to, co jíte – slogan, který rád používám k vykreslení mentálních aspektů vegetariánství. Při porážce zvířat se do jejich buněk doslova vstřelují enzymy strachu a agrese, které v jejich těle přetrvávají. Zelenina a ovoce nemají emoce, tím pádem u nich k ničemu takovému při sklizni nedochází.
Konzumace masa – nebezpečí pro zdraví
Rakovina tlustého střeva hrozí u masožravců ve velkém. Může vzniknout díky zbylému masu, které uvnitř tlustého střeva zahnívá.
Viděli jste někdy, co se stane s kusem masa, který necháte delší dobu na slunci? To stejné se stane s masem, které zůstává v teple vašeho střeva alespoň čtyři dny, než jej strávíte. Často se stává, že terapeuti tlustého střeva nacházejí u lidí maso i po několika letech vegetariánství.
Při pozření rostlinných bílkovin dochází v těle k daleko menšímu vytvoření ketonů (bílkovinné trávící látky), které způsobují u lidí nevolnost. I když si tělo žádá více jídla, chuťové buňky jej nepřijímají. Toto je nebezpečí potravin s vysokým obsahem proteinu.
Zkažené jídlo
Maso bývá často zamraženo na dlouhou dobu, někdy i na několik let. Nízká teplota však nezabije veškeré bakterie, které by mohly později způsobit škodu. Většinou během převozu masa dochází k několikanásobnému rozmrazování, čemuž se nevyhneme. Některé statistiky dokazují, že každý američan měl za život alespoň jednou otravu z jídla. Možná, že příště, až vám bude špatně od žaludku, si uvědomíte, že to může mít co dočinění s rozkládajícím se masem ve vašem těle.
Další výhody vegetariánství
1) Příprava vegetariánských jídel vám většinou nezabere déle, nežli příprava masitého pokrmu
2) Většinou je to ta levnější varianta
3) Vegetariánské jídlo je nutričně bohaté
4) Jako masožravci můžete být unavení a bez energie. S vegetariánskou stravou se do vašich žil vlije energie