Jedna z legendárních pražských restaurací se změnila k nepoznání. Zlatá Praha, pyšnící se dech beroucím výhledem na Staré Město, už nesází na snobské prostředí a luxusní suroviny dovážené přes půlku světa. Po kompletní rekonstrukci se více otvírá Pražanům a nabízí neobyčejná jídla připravená z obyčejných surovin. Tedy z běžných surovin, vyprodukovaných ovšem místními farmáři v té nejlepší kvalitě.
Interiér doznal výrazné proměny a vůbec nevadí, že chybí ubrusy či honosné doplňky, protože největším lákadlem Zlaté Prahy je teď samotný výhled. A kompletně se mění také filozofie podniku. Na střechu se nastěhovaly úly s včelami i bylinková zahrádka, zatímco šéfkuchař objel české farmy a z jejich produktů připravil nové menu.
Co ochutnat? Z předkrmů doporučíme dva pokrmy postavené na čisté chuti prémiové suroviny. Tím prvním je filátko z lososovitého pstruha s velmi křehkým a šťavnatým masem a se svěží oblohou v podobě nakládané mrkve a řeřichové pěny. Hravé a inspirativní. Příjemný kulinární zážitek nabízí také tatarák z anguse, který je protipólem běžně prezentovaných tataráků. Chuť jemného masa prohloubí lehké zauzení, místo běžného vejce šéfkuchař servíruje vejce křepelčí a nápaditou variaci uzavírá chips z dýňového chleba.
Z hlavních jídel boduje candát pečený na másle s delikátní omáčkou z ryzlinku a pak kreativně vyladěná králičí roláda posouvají tradiční českou klasiku o dva stupně nahoru – a to hlavně díky kombinaci jemného masa s kachními játry a výtečnou slaninovou omáčkou, kterou doplňují tvarohové noky.
Suma sumárum: Zlatá Praha není místem na rychlou večeři s kamarádkou před divadlem, na Zlatou Prahu si musíte udělat čas. Jen tak oceníte mimořádnou atmosféru terasy zavěšené nad staroměstské střechy a dokonale si vychutnáte všechny finesy zdejší kuchyně.
Kontakt
Zlatá Praha
Hotel Interkontinental
Pařížská 30
Praha 1
Autor článku: Libor Budínský