Nejlépe si pochutnáte společně… a to nejen ve dvou, ale spíše ve čtyřech nebo třeba v šesti. Ve světě je tento model stále oblíbenější. Říká se mu „šérování“ a v praxi to znamená, že si hosté neobjednávají svá jídla pouze pro sebe, ale objednají si jídla společně, která se pak servírují doprostřed stolu. Díky tomu můžete ochutnat mnohem více pokrmů, a také se o jídle pobavit, neboť všichni jí to samé.
Právě na tomto principu je založena restaurace La Loca, která si jako motto zvolila slogan: „together tastes better!“ Šéfkuchařem sympatického podniku je Radim Gerlich, jenž se při tvorbě svého menu inspiroval kuchyněmi národů kolem středozemního moře a blízkého východu, která je ideální pro sdílení. Podle počtu hostů vám navíc kuchyně upraví také velikosti porcí, takže i ve čtyřech na vás čeká parádní jízda.
[Not a valid template]
A co byste měli ochutnat? Za zkoušku stojí lehce pikantní hummus, tedy lahodná a dnes módní cizrnová pomazánka dochucená sezamovou tahini pastou či chuťově opulentní salát quinoi, který je ochucen šťávou a zrníčky granátového jablka. Milovníci plodů moře ocení šťavnaté krevety pečené na čili a na česneku, naopak příznivci syrového hovězího mohou ochutnat poměrně netypickou verzi telecího tataráku dochuceného křenem. Z kategorie předkrmů přeskočme hlavním jídlům, kde se našimi favority stala trojice pokrmů: jehněčí kotletky připravené metodou sous vide jsou díky vaření ve vakuu mimořádně křehké a jemné, stejně jako jemná perlička podávaná s cizrnovou kaší a citronovou omáčkou. Hlavní hvězdou večera se ovšem stala grilovaná chapadla kalamářů servírovaná s fenyklovou omáčkou, jejíž chuť je zvýrazněna orientální pálenkou arakem.
Kontakt:
La Loca Mosaic House
Odborů 4
Praha 2
Autor článku: Libor Budínský