Určitě znáte klasické lasagne. Zkuste si je dnes připravit netradičně a místo těstovin použít rovnou hotové palačinky. Výhodou je rychlá příprava, jemnější a vláčnější konzistence a možnost vytvořit mnohem více pater s náplní. Doporučujeme připravit rovnou dvojitou dávku, protože jak známo, lasagne chutnají nejlépe druhý den!
1. Připravte těsto na palačinky (můžete den předem). Rozmixujte dvě vejce s polovinou mouky a mlékem, poté přidejte zbytek mouky, olej, sůl a parmezán. Přikryjte a nechte odpočinou alespoň dvě hodiny. 2. Na rozpálené pánvi připravte palačinky, které přikryjte a udržujte v teple. 3. Připravte si omáčku. Nakrájený stroužek česneku orestujte na olivovém oleji, přidejte rajčatovou omáčku, dvě lžíce vody, špetku oregana a sůl. Vařte asi čtvrt hodiny a na závěr opepřete. 4. Mezitím si připravte náplň. Na pánvi nechte slehnout špenát a po několika minutách vmíchejte ricottu, vejce, parmezán, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř. 5. Troubu rozehřejte na 180°C a začněte skládat vrstvy lasagní. Do vymazané formy na koláč dejte vždy jednu palačinku, trochu rajčatové omáčky, náplně ze špenátu a riccoty a posypte trochou parmezánu. Pokračujte do požadované výšky lasagní a na poslední palačinku dejte jen rajčatovou omáčku, pokapejte 3-4 lžícemi mléka a zasypte parmezánem. Vložte na 20 minut do trouby a servírujte vlažné. Lasagne se velmi dobře uchovávají do druhého dne, kdy jsou díky dostatku času na propojení všech chutí ještě lepší než v den přípravy. Před konzumací je stačí lehce ohřát. Ingredience
Postup
Poznámky