Jednou za čas si velmi rádi dopřejeme guláš. Nejlépe k němu chutná čerstvě upečený chléb. Co jednou udělat změnu a guláš připravit v chlebu? Vypadá to efektně, je to poctivé jídlo, které nasytí a vaše strávníky tím překvapíte. Není čas něco odkládat, pusťte se do guláše v chlebu již dnes večer. 🙂
VÍCE RECEPTŮ Z MAĎARSKÉ KUCHYNĚ SLEDUJTE V POŘADU „VŠECHNY CHUTĚ MAĎARSKA“ NA MŇAM TV.
Uvidíte každou středu ve 20 hodin.
Ingredience
- 300 g hovězího zadního (nebo hovězí kližky)
- 2 velké cibule
- 4 brambory
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce sádla
- majoránka
- sladká paprika
- 2 stroužky česneku
- 0,5 litru hovězího vývaru
- sůl
- pepř
- 2 malé kulaté chleby
Postup
1. Na sádle orestujte cibuli, poté přidejte větší kusy masa. Když je opečené ze všech stran, přisypte k němu papriku, majoránku. Vlijte vývar a vařte doměkka. (V papinovém hrnci se vám práce uspíší). Maso ale vařte tak dlouho, abyste do guláše mohli přidat 20 minut před dovařením brambory.
2. Polévku dochuťte česnekem, solí a pepřem a podávejte ve vydlabaném chlebu. Vydlabaný chléb můžete nakrájet na kostičky, opéct na pánvi a guláš jím na závěr posypat.
Poznámky
Hovězí kližka je na guláš jako stvořená. Kdo má ale raději libovější maso, ať sáhne po hovězím předním nebo hovězím zadním.