Medvědí česnek nalezne uplatnění ve velkém množství pokrmů. Jeho chuť je jemnější než u klasického česneku, trochu připomíná pažitku. Je velmi prospěšný pro naše zdraví. Podporuje trávení, snižuje krevní tlak, obsahuje vitamin C.
JARNÍ POLÉVKY
Jarní polévky si přímo říkají o čerstvé bylinky. Posypte jimi polévku až poté, co ji nalijete na talíř, abyste bylinky zbytečně tepelně neupravovali a ony si zachovaly svoje všechny své účinné látky. Místo petržele zkuste polévku posypat medvědím česnekem.
POMAZÁNKY
Namazat je můžete na toast nebo čerstvou bagetu. Když připravíte pomazánku řidší, namáčejte do ní zeleninu nakrájenou na nudličky, nebo slané krekry. Pomazánku samozřejmě nezapomeňte dochutit medvědím česnekem.
QUICHE
Stále populárnější slané koláče quiche můžete ozvláštnit chutí a silou medvědího česneku. Hodí se hlavně v kombinaci s vegetariánským quiche se spoustou sýru, creme fraiche či fazolek, brokolice.
OMELETY
Rozšlehat několik vajíček, přidat šunku, sýr, osolit, opepřit, na závěr tepelné úpravy posypat medvědím česnekem a máte postaráno o večeři.
VŠECHNY DRUHY SALÁTŮ
Používejte medvědí česnek do salátů. Zajděte na farmářský trh, nakupte sezónní zeleninu, která má nejvíc vitaminů a kombinujte.
PESTA
Pesta mají široké využití. Můžete je smíchat s těstovinami, dochutit jimi steaky, použít místo másla na bagetu, ozvláštnit jimi polévky či pomazánky.
TAKHLE ZARUČENĚ POZNÁTE MEDVĚDÍ ČESNEK
Recepty s medvědím česnekem: