Jídlo na párty, fiesta v hrnci! Takhle uvádí kuchař Luke Grunshaw recept, který rozhodně nesmí chybět ve vašem repertoáru! Mleté maso, fazole, paprika, jalapeno – pravé jídlo na večírek pro přátele. K tomu dobré pití a hudba a máte o pohodový večer postaráno!
Ingredience
- 2 konzervy červených fazolí
- 1 kg mletého hovězího masa
- 2 červené cibule
- 1 větší červená paprika
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 2 zelené jalapeno papričky
- 2 dcl silného hovězího vývaru
- 30 g 70% čokolády
- česnek
- mleté uzené jalapeno
- celý kmín
- oregano
- skořice
- cukr
Postup
1. Rozehřejte pánev na mírnou teplotu. Nalijte na ni olivový olej a do něj vhoďte nahrubo nakrájenou cibuli. Přidejte špetku celého kmínu. Nakrájejte papriku a vhoďte ji do pánve.
2. Zvyšte teplotu sporáku. Přidejte nakrájené jalapeno papričky a česnek. Kdybychom přidali česnek už rovnou s cibulí, spálil by se. Když ho dáte tepelněji zpracovávat později, jeho chuť bude výraznější.
3. Restujte 3 – 5 minut, potom přidejte mleté maso, které osolte, aby pustilo šťávu.
4. Nasypte všechno koření a zalijte vývarem.
5. Přidejte fazole, přiklopte poklicí a duste.
6. Na závěr vhoďte čtverečky čokolády. Až se rozpustí, pokrm dochuťte a hned servírujte. Podávejte s rýží.